AmiKit - Your Modern Retro Amiga Experience
 Begin Register Reply Search Statistics Quick Guide  
Online now: Guests - 2
Members - 0
Most users ever online: 717 [7 Feb 2021 09:33]
Guests - 717 / Members - 0
Vampire related questions AmiKit Support Forum / Vampire related questions /  
 

Ibrowse crashing on startup

 
Author jewithers
Partaker
#1 Posted: 23 Mar 2021 02:49 
Hi,

i have AmiKit installed on two partitions using OS 3.1.4 and OS 3.9 w/ BB1&2 and Ibrowse always crashes upon startup. Does anyone else have this problem? Limpid clock also crashes on startup, so I am wondering if it may be a datatype issue.

Author AmiKit
Admin
#2 Posted: 23 Mar 2021 11:57 
Hi, can you provide more information about your Vampire HW, core version, ROM version, etc. please? https://forum.amiga.sk/index.php?action=vthread&forum=4&topic=1744
Thank you,
Jan

Author jewithers
Partaker
#3 Posted: 23 Mar 2021 18:17 
Sure,

I have a Vampire 1200 V2 with GOLD 2.13 RC3 x12.

I am running Kickstart 46.143 and WB 45.194 from OS3.1.4.1.

I am now loading the intuition.library from disk.

This happens immediately after a fresh AmiKit installation.

Author AmiKit
Admin
#4 Posted: 23 Mar 2021 19:20 
Thanks for the additional information! One more thing regarding IDE adapter - do you use the one on Vampire or Amiga motherboard?

Does it behave the same with official core 2.12? (Please note that the 2.13 RC is still a "Release Candidate")

Author jewithers
Partaker
#5 Posted: 23 Mar 2021 19:29 
AmiKit

I just recent got my Vampire, so I never used 2.12. That is what it had when I received it about 4 weeks ago.

As for IDE, I use both, and they are running very nicely.

Author AmiKit
Admin
#6 Posted: 23 Mar 2021 19:32 
Do I understand correctly that the crash happens no matter what IDE you boot from?
Is the behavior the same if you use OS3.9?

AmiKit has been tested on V1200 Gold2.12 using the IDE on Amiga motherboard.

Author jewithers
Partaker
#7 Posted: 23 Mar 2021 21:09 
Yes, it happens either way.

I have OS3.1.4 on the Vampire IDE and using the files from AmigaForever 9 with the internal IDE.

What crashes in the IbrowseNetwork task. Maybe I should not initialize Roadshow on startup.

I tried replacing the data types, with the the ones from Oliver Robert's . That cause the entire computer to go to the guru mediation path.

Author AmiKit
Admin
#8 Posted: 23 Mar 2021 21:19 Edited by: AmiKit 
If the crash is happening on both 3.1.4 and 3.9 (AmigaForever) then I guess the problem might be the 2.13 core. Can you flash 2.12?

Author jewithers
Partaker
#9 Posted: 23 Mar 2021 23:07 
I can try and see what happens.

Author jewithers
Partaker
#10 Posted: 24 Mar 2021 01:12 
I found the issue without needing to downgrade the core to 2.12.

Changing in the Ibrowse settings from internal to external datatypes for images solved the issue and now no more crashes.

Vampire related questions AmiKit Support Forum / Vampire related questions /
 Ibrowse crashing on startup

Your Reply Click this icon to move up to the quoted message


 ?
Only registered users are allowed to post here. Please, enter your username/password details upon posting a message, or register first.

 

 
AmiKit Support Forum Powered by Forum Script miniBB ®
 ⇑