AmiKit - Your Modern Retro Experience
  Forums Register Reply Search Statistics AmiKit X  QuickGuide  SATISFIED WITH OUR SUPPORT? 
Online now: Guests - 1
Members - 0
Most users ever online: 123 [22 Apr 2016 12:58]
Guests - 123 / Members - 0
Specific questions AmiKit Support Forum / Specific questions /  
 

Can't type @ character

 
Author sandman
Partaker
#1 Posted: 5 Dec 2017 08:04 
I can't get the @ character.

Amikit version: v10.2
OS: Amiga OS 4.1 FE
Host system: Windows 7 x64
Keyboard: Standard USB PC keyboard (Swedish)

I have tried both Swedish and English settings in Amikit with no luck.

Any help would be appreciated, Thanks.

Author AmiKit
Admin
#2 Posted: 5 Dec 2017 08:27 
Hi,

try Shift + 2

or check the key map - AmiKit:Tools/KeyShow

Author sandman
Partaker
#3 Posted: 5 Dec 2017 12:34 Edited by: sandman 
AmiKit
AmiKit
AmiKit:
Hi,

try Shift + 2

or check the key map - AmiKit:Tools/KeyShow

Shift +2 does not work, I just get this character: "

I looked into the keyshow and it looks like I should get the @ sign with left control + or +2. But it does not work either.

Picture of Keyshow

Author AmiKit
Admin
#4 Posted: 5 Dec 2017 12:54 
Hmmm interesting. First time I hear about such issue.

Is it the default AmiKit installation? Or have you changed/installed something? Or altered WinUAE config, maybe?

Please run AmiKit:Prefs/Input and try different keyboard types.

Author sandman
Partaker
#5 Posted: 5 Dec 2017 13:18 
AmiKit:
Hmmm interesting. First time I hear about such issue.

Is it the default AmiKit installation? Or have you changed/installed something? Or altered WinUAE config, maybe?

Please run AmiKit:Prefs/Input and try different keyboard types.

Yes it's the default Amikit installation. Bought it last week and also bought Amiga OS 4 FE for classics.
I have it installed on virtual machine and one physical machine, same problem on both.
I have done nothing with the WinUAE config, except for adding drives.

Tried different keyboard types with no success. Anyone else here with this problem?

Author sandman
Partaker
#6 Posted: 6 Dec 2017 07:32 
I found out that if i use English keyboard in windows and then set English keyboard in Amiga OS then it works with "shift + 2".
But then I'm not able to use any Swedish characters, It seems to be a problem in winuae.

Author sandman
Partaker
#7 Posted: 6 Dec 2017 08:38 
Solved!
I installed a customized keymap into sys:devs/keymaps
Downloaded from aminet: http://aminet.net/package/util/sys/PC105-se

Now everything seem to work as it should Now (I think) all characters work.

Specific questions AmiKit Support Forum / Specific questions /
 Can't type @ character

Your Reply Click this icon to move up to the quoted message

 

 ?
Only registered users are allowed to post here. Please, enter your username/password details upon posting a message, or register first.

 
 
AmiKit Support Forum Powered by Forum Script miniBB ®
↑ Top