Your high-end Amiga!AmiKit turns your PC into high-end Classic Amiga environment! 
Welcome to AmiKit Support Forum!

(Click here for main AmiKit website)
none
 
  Forums Search Register Reply Statistics FAQ  DONATE 
I have a specific problem with AmiKit AmiKit Support Forum / I have a specific problem with AmiKit /

Winuae and amikit settings

Author rasputin
Registered
#1 Posted: 25 May 2015 22:07 
Hi there!

I have recently sold my A1200 and moved to using emulation! I have installed Amikit succesfully and I am now optimising the WINUAE emulation settings. I have installed Amikit with my A1200 rom file and my OS 3.9 CD.

I have succesfully adjusted the sound buffer size settings to 4 (was 10) so I have no delay between the sound and the screen display anymore. Next step would be for me to change the CPU emulation speed to 'cycle-exact'. The default setting is fastest possible, but this does not work properly when I run a game.

If I change the setting to cycle exact, Amikit will not launch anymore. It starts to launch significantly slower than with 'fastest possible' setting which is logical and if I change the CPU from a 020 to a 030 or 060 it starts quicker (but not as quick as with 'fastest possible' selected. However, if I choose 'cycle-exact' I get a workbench error saying: 'At least one window (of an alien program') is still open in the boot screen. ShowAmiga96 will stay in the background untill all windows are closed'.

Any idea how to solve this?

Thanks!

Author AmiKit
Admin
#2 Posted: 25 May 2015 22:55 
Hi,

first try to increase "Wait 1" commands in startup-sequence to 2 or 3. There's one such command before C:IPrefs and another one before Birdie command.

Alternatively you can disable ShowAmiga96 itself.

Did it help?

I have a specific problem with AmiKit AmiKit Support Forum / I have a specific problem with AmiKit / Winuae and amikit settings Top
Your Reply Click this icon to move up to the quoted message
 

 ?
Only registered users are allowed to post here. Please, enter your username/password details upon posting a message, or register first.
 
Online now: Guests - 1
Members - 0
Most users ever online: 123 [22 Apr 2016 12:58]
Guests - 123 / Members - 0