AmiKit - Your Modern Retro Experience
  Begin Register Reply Search Statistics AmiKit X  QuickGuide  SATISFIED WITH OUR SUPPORT? 
Online now: Guests - 1
Members - 0
Most users ever online: 605 [18 Apr 2019 18:52]
Guests - 605 / Members - 0
Basic questions, I am new here AmiKit Support Forum / Basic questions, I am new here /  
 

Help with Amikit refs

 
Author KenH
Guest
#1 Posted: 2 Feb 2006 13:57 
Oops I think I did a bad thing!!!!!

I was going through the Prefs folder checking the prefs settings of various things and started one "Amikit Screen Prefs" (forget the exact name) but anyway I accidentally chose a screen resolution that is not supported by the monitor.
Now when I start Amikit the Amikit starting screen is rotated -90 degrees and gets stuck. To get out of it I have to use Ctl-Alt-Del to call up Windows task manager to kill it.

What do I have to do to restore things so Amikit will run?

Author AmiKit
Admin
#2 Posted: 2 Feb 2006 18:54 
Bad boy KenH! ;)

Start your AmiKit and hold down both mouse buttons. Then select to boot without a startup-sequence and type following commands:

assign env: ram:
execute "sys:prefs/screenmode amikit"

A screenmode requester will popup again. After you select a screenmode the program will probably complain about muimaster.library and the system crashes (!) but don't bother becuause your new screenmode setting is saved anyway...

Author KenH
Guest
#3 Posted: 3 Feb 2006 02:31 
Thank you, thank you, thank you. Amikit is now running again.

Mind you, I had to have 3 goes to find at what point to hold down both mouse buttons. 1st time probably too late, 2nd time too early but third time lucky.

This "test" PC is the only one in my network that doesn't have higher than 1024 x 768, that's why I got caught out.

Author Steve
Partaker
#4 Posted: 6 Aug 2007 18:55 
ok great thanks for your help i get to the screen where it asks what screen resolution have tried all and it just keeps going back to select language etc, have tries this with my os 3.5 disc and amiga forever disc.my monitor resolution is 1680x1050 any ideas? thanks again

Author AmiKit
Admin
#5 Posted: 6 Aug 2007 19:02 
I think that this is nothing to do with screen mode. It seems that something prevented the install script to finish its work. Try to manually copy AmiKit\Prefs\Presets\AmiKit\Install\S\Startup-Sequence file to AmiKit\S\ folder and restart the emulation.

Basic questions, I am new here AmiKit Support Forum / Basic questions, I am new here /
 Help with Amikit refs

Your Reply Click this icon to move up to the quoted message


 ?
Only registered users are allowed to post here. Please, enter your username/password details upon posting a message, or register first.

 

 
AmiKit Support Forum Powered by Forum Script miniBB ®
 ⇑